Despre noi

Cine suntem?

BZRO este despre oameni, bunăstare și dezvoltare. Ne dorim o lume demnă pentru oameni diferiți dar egali, unde fiecare se simte apreciat, valorizat, iubit și acceptat.

Suntem o asociație înființată pe 22 noiembrie 1999 din inițiativa unui grup de voluntari olandezi care au venit în România cu dorința de a ajuta copiii din centrele de plasament și instituțiile statului responsabile de îngrijirea și creșterea acestora.

Centrul de Plasament „Elena Farago” din Bârlad a fost locul de unde  a început povestea organizației noastre care continuă și astăzi… pentru că în România, în Bârlad,  copiii, tinerii, familiile au nevoie  de susținere pentru a duce o viață demnă, în bunăstare.

Abordare

Situația în România

În anul 1999 România avea 100.000 de copii abandonați în orfelinate și găsirea soluțiilor potrivite pentru problemele copiilor abandonați în instituții moștenite de România de la regimul comunist era o prioritate… De atunci, s-au produs schimbări semnificative ale condițiilor oferite de instituții.
Astăzi o treime din copiii României trăiesc în sărăcie (peste 1 milion de copii), iar 95% dintre ei, deși au nevoie de sprijin și susținere, nu beneficiază de acestea în sistemul public, care se dovedește incapabil să-i protejeze și să le asigure oportunități egale de creștere și dezvoltare, lăsându-i singuri în timp de criză.

Implicarea BZRO

BZRO a căutat să fie prezentă și implicată acolo unde a fost nevoie… A început cu schimbarea condițiilor de îngrijire și educație a copiilor și tinerilor din centrele de plasament și a continuat cu copiii din familii în dificultate.
Diferența pe care BZRO făcut-o în viața copiilor și familiilor e dovada că putem și trebuie să schimbăm viața copiilor noștri, să contribuim la reducerea numărului copiilor invizibili, vulnerabili și expuși riscului de excluziune socială din cauza sărăciei, neglijenței, ignoranței, dezinteresului, indiferenței.

Poveste BZRO

„De 20 ani ne scriem singuri povestea, alegem să nu pierdem din centrul preocupărilor noastre copilul și familia, alegem să păstram un echilibru între profesionalizarea serviciilor și iubirea de aproapele. Ne luăm timp să reflectăm, să analizăm, să ne schimbăm pentru a oferi ce e mai bun celor de lângă noi, celor care au nevoie de noi. Suntem o organizație care nu impresionăm prin mărimea bugetelor și a sediilor, ci prin crezurile noastre și încăpățânarea  cu care le trăim – credem că putem face diferența în viața copiilor și a familiilor acestora, credem că lucrurile mici, dar făcute cu pasiune, dăruire și dragoste fac diferențe mari în viețile oamenilor.  Și schimbările care fac diferența pentru copiii și familiile din programele noastre continuă chiar în acest moment.”

Mihaela Zanoschi
Președinte executiv
Asociația „Bună Ziua, Copii din România”

Rezultate obținute

0 +
Copii care au beneficiat de serviciile sociale dezvoltate
0 +
Beneficiari copii și tineri din centrele de plasament
0 +
Familii care au beneficiat de sprijin și consiliere
0 +
Personal din sistemul de protecție a copilului instruiți de BZRO

Premii și distincții​

2008 – Diplomă pentru Parteneriat de valoare din partea DGASPC Vaslui
2014 – Premiul pentru Inovație pentru Campania din 2013 din cadrul „19 zile de Activism pentru Prevenirea Abuzului și Violenței împotriva Copiilor și Tinerilor”, premiu oferit de Women’s World Summit Foundation
2015 – Trofeul pentru „Proiecte și campanii de voluntariat” – „Gala Performanței Bârlădene” organizată de Consiliul Elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Premiul pentru implicarea în domeniul social obținut de Președintele Executiv al organizației, Mihaela Zanoschi, în cadrul Galei „FEMEILE P.O.T.” organizată de Consiliul Județean Vaslui
2016 – Premiul pentru Servicii Sociale (Ferma Socială Bettine) – Gala Fundației Vodafone
2017 – Premiul „Asistentul Social al Anului” obținut de Președintele Executiv al organizației, Mihaela Zanoschi, în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, Ediția a IV-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *