Ziua Magică a Poveștilor – Băcani

Ziua Magică a Poveștilor a continuat astăzi, 18 Octombrie, la Băcani pentru că cititul ne face bine tuturor, atât adulților, cât și copiilor. Dorința noastră de a-i apropia pe cei mici de lectură, de a le stimula interesul pentru lectură și de a descoperi învățăturile din spatele poveștilor.

Și astăzi am fost sprijiniți de personalități importante din comunitatea locală în desfășurarea activității: dna. Prof Grosu Antoneta (director Școala Băcani, dna. Micu Doinița (bibliotecară), dna. Ivan Lăcrămioara (educatoare), dl. Vasile Fânaru (autor), dl. Cristian Țilea (preot). Un moment surpriză al evenimentului a fost când 3 copii de clasa a II-a, coordonați de dna. învățătoare Bogătoiu Constanța au prezentat cărțile pe care le-au realizat ei în clasă, inspirați de proiectul nostru Creștem Împreună Citind care s-a desfășurat în această vară în comunitatea lor. Proiectului Creștem Împreună Citind este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui.

Și copiilor din comuna Băcani le-am dăruit la finalul evenimentului câte o carte și un semn de carte care să le amintească că trebuie să citească și că este o mare binecuvântare că ei pot avea acces la cuvântul scris. Am fost plăcut surprinși de reacția multor copii că atunci când au primit cărțile au început să le răsfoiască și unii chiar să le citească. Credem că acest mic eveniment îi ajută pe copii să iubească mai mult lectura și va stârni în ei dorința de a citi mai des.

Vrem să mulțumim tuturor institutiilor implicate în organizarea acestui eveniment: Școala Băcani, Primăria comunei și Biblioteca din Băcani.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − three =