Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Spanish ES

„Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” – 3 decembrie 2018

Anul acesta Asociația „Bună Ziua, Copii din România” (BZRO) a marcat ziua de 3 decembrie 2018 – „Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin activități care au avut ca scop sensibilizarea și conștientizarea elevilor în privința nevoilor colegilor lor cu dizabilități.

Pe data de 3 decembrie am fost prezenți la Școala Gimnazială „Iorgu Radu” Bârlad, iar pe data de 4 decembrie am fost prezenți în cadrul evenimentului „Toți diferiți, toți egali”, eveniment organizat de către Primăria și Consiliul Local Municipal Bârlad, în colaborare cu Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” și am desfășurat activități de tip jocuri interactive, jocuri de rol sub denumirea de „Toți copiii, sunt copii”. Echipa BZRO formată dintr-un asistent social, un psiholog și voluntari i-au pus pe copii în diverse situații pentru a observa cum este să ai o anumită dizabilitate (de auz, văz sau locomotorie). Copiii au fost destul de receptivi la aceste activități și majoritatea și-au dat seama că ar trebui să trateze oamenii cu dizabilități pe picior de egalitate cu ei chiar dacă sunt mai stângaci decât ei. De asemenea, ei au învățat că ar trebui să aibă mai multă răbdare cu aceste persoane și să le ofere ajutorul doar dacă acestea le solicită acest lucru. Mai mult, elevii au lăsat o serie de mesaje de încurajare pentru persoanele cu dizabilități, dintre care menționăm: „Încearcă! Poți!”, „Nu te da bătut niciodată!”, „Nu contează cum ești, contează doar ce poți face!” etc.

Tot pe data de 4 Decembrie, în cadrul evenimentului „Toți diferiți, toți egali” a avut loc și premierea voluntarilor asociațiilor din Bârlad care lucrează cu copii cu dizabilități. Asociația „Bună Ziua, Copii din România” a avut nouă voluntari premiați, voluntari care au lucrat sau lucrează cu beneficiarii programelor pentru copii cu tulburări din spectrul autist.

Pentru a vedea o serie din activitățile desfășurate în data de 4 decembrie la Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” vă invităm să vizionați acest video pus la dispoziție de CARP Elena Cuza Bârlad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 13 =