Ziua Familiei – 15 Mai 2020

Dragi copii, părinți și bunici,

 

În ultimii 10 ani, în fiecare zi de 15 mai,  Asociația ”Bună Ziua Copii din România” a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei alături de oameni frumoși și dragi, implicați în programele noastre, cei care ne-au trecut pragul de-a lungul timpului. Cu mic, cu mare, copii, părinți, bunici, voluntari și colaboratori, ne-au fost alături, în această zi atât de specială pentru noi, pentru a celebra împreună  familia, valorile ei și importanța vieții de familie pentru oameni și comunitate.

 

Astăzi, 15 mai 2020, când ne confruntăm cu vremuri grele generate de pandemia cu COVID -19, aceasă zi este cu atât mai specială! Toate gândurile noastre se îndreaptă către voi, familiile din proiectele noastre.  Anul acesta, mai mult ca niciodată, Ziua Familiei, are o importanță deosebită. Pentru binele tuturor, nu vom putea organiza evenimentul, devenit tradiție în organizația noastră, însă nimic nu ne poate împiedica să celebrăm bucuria de a ne avea unii pe alții – părinți și copii și de a fi împreună în gând cu noi.

 

Acum, când provocările, problemele, neajunsurile și temerile provocate de pandemie și izolarea socială ne copleșesc și uneori par că ne depășesc, trebuie să ne re/găsim echilibrul și alinarea. Și unde ne putem găsi liniștea, dacă nu în sânul familiei!? Da, este greu, pentru că viața noastră nu mai este la fel, greutățile, pe care încercam să le depășim împreună, poate s-au adâncit, dar asta nu ne poate împiedica, ci chiar ne motivează să luptăm și mai mult. Putem și trebuie  să ne bucurăm de momentele petrecute, acum inevitabil, în familie. Să învățăm să apreciem, acestă perioadă, care ne pune în situația de a petrece timp mai mult împreună cu copiii noștri. Acum avem oportunitatea să ne cunoaștem mai bine, să ne jucăm împreună, să ne testăm limitele (răbdarea, capacitatea de a acorda atenție copiilor și partenerului de viață), să devenim mai toleranți unii cu ceilalți și să acceptăm că depinde doar de fiecare dintre noi cum alegem să vedem, să trăim , și împreună cu cine să depășim  aceste momente dificile.

 

Așadar, haideți să ne bucurăm de această zi de sărbătoare, care este, poate nu întâmplător, prima zi dupa iesirea din starea de urgenta si să păstrăm ce am câstigat în această perioadă,  să prețuim familia pe care o avem, să  petrecem timp de calitate împreună, să ne protejăm, să ne jucăm cu copiii noștri, să le citim o poveste frumoasă, sau să-i încurajăm pe ei să ne citescă și să ne bucurăm unii de alții, așa cum ne-am obișnuit în BZ, chiar dacă de această dată, de acasă!

 

La mulți ani și să ne revedem cu bine familii dragi și frumoase!

Echipa Asociației ”Bună Ziua Copii din România”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =