Vocea copiilor contează

Proiectul Atelierul de EMOȚII (Empatie, Motivație, Omenie, Toleranță, Implicare, Incluziune) realizat cu sprijinul PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL BÂRLAD și desfășurat în perioada septembrie – decembrie 2021 a ajuns la final.

 

Zilele de 16 și  17 decembrie au fost două zile de sărbătoare pentru toți cei implicați în cadrul proiectului- copii, părinți, voluntari și echipa „Bună Ziua”. Într-un cadru festiv, copiii au cântat colinde și au primit ca premii agende personalizate, cărți și jocuri. Și ca bucuria copiilor să fie și mai mare, aceștia au primit  câte un cadou din partea angajaților EDP Renewables. Implicarea partenerilor noștri ne-a bucurat și pe noi foarte mult pentru că a reușit să aducă zâmbete copiilor în prag de Crăciun.

 

Cu această ocazie a fost lansat clipul video VOCEA COPIILOR.

În cadrul acestui clip au fost compilate materiale video și audio realizate pe toată durata de desfășurare a proiectului. Astfel, copiii din clasele primare  au povestit în cadrul atelierelor de emoții la care au participat despre cum se simt în anumite zile/situații și ce ar putea face adulții ca aceștia să se simtă mai bine, iar un grup de elevi de liceu , participanți la un focus grup dedicat acestei teme, au povestit despre emoțiile lor, cu cine vorbesc despre ele, ce înseamnă să fii puternic și ce ar trebui să facă adulții ca aceștia să se simtă mai bine și în siguranță. De asemenea, clipul include recomandările psihologului Mirela Manea, membru al echipei de proiect, cu privire la metodele de reglare emoțională prin care adulții îi pot ajuta pe copii să își gestioneze mai bine emoțiile.

 

Scopul final al acestui clip video este de sensibilizare a  membrilor comunității cu privire la nevoia și dreptul copiilor de a se bucura de siguranță emoțională în familie, la școală și în comunitate.

 

În cadrul proiectului 20 de copiii au participat la activități de joc și învățare pentru stimulare psiho-emoțională și cognitivă, ghidați de specialiști (psiholog, asistent social) și în compania voluntarilor. De asemenea, părinții copiilor au primit sprijin și consiliere pentru construirea relațiilor de susținere și apropiere în familie, consolidarea relației copil-părinte.

 

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin email: Carmen Zaharia, Responsabil Marketing și PR, e-mail: [email protected].

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 9 =