Vizită la Parcul de Eoliene Vutcani

Pe data de 24 aprilie, copiii din proiectul „Împreună pentru copii” au făcut o vizită la Parcul de eoliene Vutcani. Însoțiți de voluntari și de dl. Dumitru Vasile care lucrează în acest loc copiii au avut ocazia să intre într-o eoliană. De asemenea, dl. Dumitru le-a explicat copiilor cum anume se produce curentul cu ajutorul vântului, cum comunică toate cele 12 eoliene între ele, ce echipamente se folosesc în cazul în care unul dintre colegi este rănit, cum sunt constuite eolienele, ce se întâmplă în cazul în care este cod galben de vânt și alte multe informații.

După vizita în eoliană copiii și voluntarii au făcut o scurtă plimbare prin pădurea din apropiere și au avut ocazia să afle de la pădurarii din zonă ce animale trăiesc acolo.

Dacă ar fi să premiem oamenii de bine care au pășit pragul asociației noastre dl. Dumitru Vasile cu siguranță ar fi unul dintre ei. Pe dumnealui l-am cunoscut la scurt timp după lansarea proiectului „Împreună pentru copii” când ne-a sunat și ne-a întrebat dacă ar putea face voluntariat. Noi i-am sugerat acest proiect și de atunci, ori de câte ori are timp, se prezintă cu entuziasm în fața copiilor cu diferite jocuri, activități, povești de viață etc. Și pentru că le-a tot povestit copiilor că el lucrează la Parcul de eoliene Vutcani s-a gândit că ar fi frumos să îi ducă pe copii să îl vadă în realitate.

După vizita la eoliene dl. Dumitru le-a oferit copiilor câte o gustare, dar și o cutie de dulciuri cu ocazia sărbătorilor pascale.

Mulțumim dl-ului Dumitru pentru implicare, mulțumim colegilor lui pentru darurile trimise copiilor, mulțumim voluntarilor pentru că au însoțit copiii în excursie și de asemenea mulțumim și celor trei sponsori Patiseria Leoslo, La Țuțu Gogoșerie Plăcintărie și Sc Ybana Trade Group Srl. care susțin financiar sau material acest proiect.

Mai multe despre proiectul „Împreună pentru copii” puteți găsi aici: www.bunaziuacopii.ro/impreuna-pentru-copii/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =