Rolul organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea comunității locale

 

 

In data de 28 martie 2017, Asociația „Bună Ziua, Copii din România” și Primăria Municipiului Bârlad au gazduit un eveniment în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Bârlad cu tema „Rolul organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea comunității locale”
Scopul acestui eveniment a fost promovarea activității organizațiilor neguvernamentale din domeniul social din municipiul Bârlad, sublinierea contribuției acestora la dezvoltarea serviciilor sociale și creșterea calității vieții persoanelor aflate în situații de risc, precum și importanța partneriatului public-privat în construirea unei comunități solidare, receptivă la nevoile și probleme reale ale membrilor ei.

Întâlnirea de astăzi a fost un prim pas în construirea relaţiilor de colaborare a ONG-urilor cu Primăria municipiului Bârlad, Consiliul Local Bârlad si DAS Bârlad, în vederea implementării politicilor publice în domeniul serviciilor sociale și economiei sociale.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul domnul Dumitru Boroș- Primarul municipiului Bârlad si doamna Roxana Miron Feraru-Viceprimarul Primăriei municipiului Bârlad si dna. Mihaela Zanoschi- directorul executiv al Asociației Bună Ziua, Copii din România.
Apoi, reprezentatii organizatiilor au luat cuvantul pe rand vorbind despre viziunea, misiunea, au experientele de lucru si activitatea organizatiei pe care o reprezinta.
La intalnirea de astazi au participat urmatoarele organizatii:

-Asociația Bună Ziua, Copii din România
– Asociația Childs Life International
-Asociația Creștină de Misiune și Ajutorare Betania
– Fundația Cristi`s Outreach
– Centrul Educațional Sf. Ștefan cel Mare
– Asociația Inima Reginei
– Asociația Myosotis România
-Asociația Nevăzătorilor din România
– Asociația New Chance
– Asociația Partida Romilor Pro-Europa
– Fundația Podul Dragostei
– Asociația Sfântul Spiridon
– Asociația Sfântul Ștefan
– Asociatia pentru Noi.
– Asociația Un Nou Început în Viață
Moderatorul acestui eveniment a fost dl. Armeanu Ștefănică-Ionel, directorul general al Direcției
Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Tot în cadrul acestei întâlniri a luat cuvântul şi vicepresedintele organizatiei Hilfswerk ost din Viena, dl. Daniel Postolache care a tinut sa multumesca organizatiilor neguvernamentale din Barlad pentru ceea ce fac si si-a exprimat dorinta de colaborare pe viitor cu ONG-urile si insitutiile din Barlad in domeniile interes comun, la baza carora, spune domnia sa, stau 5 valori: Credinta, Caracter, Cariera, Casnicie, Copii.

Ca o concluzie a discuțiilor, a fost amintit impactul pozitiv pe care l-ar aduce în comunitate crearea unei coaliții a ONG-urilor sau organizarea în mod regulat a unor întâlniri de lucru ale acestora, in scopul unei mai bune și mai intense colaborări.

La final, întâlnirea a fost apreciată ca fiind mai mult decât benefică pentru toți participanții deoarece s-a creat un cadru pentru cunoașterea reciprocă, s-au împărtășit inițiative și experiențe și s-au deschis noi direcții de dezvoltare iar principalul scop al evenimentului acela de a reuni la aceeași masă și de a facilita dialogul și colaborarea între diversele entități implicate în dezvoltarea locală, a fost atins.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =