Proiectul „Lumea noastră este și lumea lor – servicii terapeutice de recuperare pentru copii cu autism” a ajuns la final

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociaţia Bună Ziua Copii din România a implementat proiectul Lumea noastră este și lumea lor – servicii terapeutice de recuperare pentru copii cu autism, nr. contract 10021/27.06.2022, finanţat prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2022, domeniul social, în perioada  iulie –  noiembrie 2022.

Proiectul a venit în sprijinul a 25 de copii cu tulburări din spectrul autist și a părinților/aparținătorilor acestora din municipiul Bârlad și zonele rurale limitrofe. Obiectivul principal al proiectului a fost de a contribui la diminuarea inegalităților sociale si o viață sănătoasă facilitând accesul la servicii de recuperare pentru copii cu tulburări din spectrul autist, ajutându-i să construiască punți cu lumea din jur prin explorarea de procese terapeutice si aprofundarea relației părinte-copil. De asemenea, proiectul a contribuit la îmbunătățirea echilibrului emoțional a părinților/aparținătorilor și dezvoltarea rețelei lor de suport social.

Cei 25 de copii au participat, în cadrul Centrului de Zi pentru Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Căsuța cu Jocuri pentru Copii cu Autism”, la programe terapeutice individuale în care au fost utilizate diferite tipuri de terapii pentru dezvoltarea ariilor afectate și la Terapie de grup – „Ziua Jocului” cu scopul de ai pregăti pentru integrarea în colectivitate. Iar  părinții/aparținătorii au participat la întâlniri față în față și online ale „grupului de suport pentru părinți” care au avut ca scop construirea unei rețele de suport pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist în vederea depășirii dificultăților întâmpinate zi de zi.

Rezultatele proiectului în cifre sunt următoarele:

  • 25 copii participanți la activități
  • 527 de terapii individuale
  • 22 terapii de grup
  • 4 întâlniri ale grupului de suport pentru părinți. 

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Alina Ciortescu, manager proiect,  telefon 0787.438.786,  e-mail: [email protected] 

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Vaslui

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =