Proiect de burse școlare „Un sat, un copil”

Asociația „Bună Ziua, Copii din România” Bârlad în parteneriat cu ”Fundaţia Inimă de Copil” Galați, desfășoară proiectul  „Un sat, un copil”. Acest proiect constă în acordarea de burse școlare pentru susținerea educației copiilor vulnerabili de la sate care au rezultate excepționale la școală.

 

Asociația „Bună Ziua, Copii din România” a selectat un număr de 13 elevi din 9 comune din județul Vaslui pentru a primi aceste burse școlare (Puiești, Grivița, Bogdănești, Ivești, Ibănești, Tutova, Șuletea, Viișoara, Coroiești).

 

Scopul acestui proiect este de  a le asigura copiilor din mediul rural minimul lunar de lucruri necesare pentru a merge la școală: rechizite, haine și produse de igienă personală.

 

Scopul acestui proiect este pentru a le asigura copiilor din mediul rural minimul lunar de lucruri necesare pentru a merge la școală: rechizite, haine și produse de igienă personală.

Conform statisticilor abandonul școlar în rândul elevilor de la sate este mai ridicat (la nivel naţional, rata de părăsire timpurie a şcolii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în oraşe mici şi suburbii şi scade la 6,2% în municipii. conform Organizaţiei „Salvaţi Copiii“). Motivele pentru care cei mai mulți copii ajung să nu frecventeze cursurile unui liceu se datorează în principal situației financiare (53,3% din gospodăriile din mediul rural consideră că au dificultăți financiare. Dintre acestea 15,2% definesc veniturile lor ca fiind insuficiente pentru acoperirea strictului necesar, iar 38,1% apreciază că acestea abia le ajung de la o lună la alta. Conform datelor transmise de World Vision, Bunăstarea copilului din mediul rural 2018).

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 15 =