Părinții și nevoile lor

Iată că de aproape două luni fiecare dintre noi și-a schimbat modul de viață și programul pe care ȋl avea zi de zi. Copiilor le este dificil să gestioneze toată această situație, mai ales celor speciali, pentru că izolarea fizică ȋși pune amprenta pe fiecare dintre ei iar comportamentele disruptive sunt posibil să reapară. De aceea este important să faceți activități cȃt mai simple și să le structurați foarte bine.

Dar astăzi este vorba despre voi, despre părinții cu copii cu tulburări de dezvoltare. Nu v-am uitat și de aceea vrem să ne canalizăm și pe nevoile dvs. Timpul și toate situațiile neprevăzute care apar zi de zi necesită o atenție sporită și multă creativitate pentru a le putea gestiona cȃt mai bine. Traversați o perioadă cu multă ȋncărcătură emoțională care vă poate afecta echilibrul interior și sufletul poate fie cuprins de deznădejde.

Nu uitați că această izolare fizică nu ȋnseamnă și izolarea socială. Aveți posibilitatea să mențineți contactul cu persoanele cunoscute sau să vă faceți alți prieteni prin telefon și prin diferite platforme de socializare și de comunicare. Prin intermediul acestora puteți să ȋmpărtășiți din experiențele și emoțiile cu care vă confruntați și altor persoane care trec prin aceeași situație și să găsiți ȋmpreună soluții. Cereți ajutorul dacă nu mai vedeți rezolvare ȋntr-o situație anume. Aveți răbdare și nu vă pierdeți speranța că veți reuși.

Este important să știți că nu sunteți singuri, așa cum suntem alături de copii, așa suntem alături de fiecare dintre voi pentru a vă susține și pentru a vă ajuta să prindeți din nou curajul cu care ne-ați obișnuit. Ȋn fiecare zi cȃnd doarme cel mic să aveți un timp al dvs, fie că sunt zece minute sau o oră, savurați-le, sunt ale dvs și doar pentru dvs. Zȃmbiți mereu și creați-vă o rutină pe care să o respectați. Ȋncărcați-vă cu energia necesară pentru ziua care ȋncepe și savurați fiecare moment pe care ȋl petreceți ȋn familie. Păstrați-vă o viziune pozitivă și credeți ȋn voi pentru că dacă credeți ȋn voi și copilul vostru va crede ȋn el și ȋmpreună veți deveni campioni.

Psiholog,

Mirela Manea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 3 =