O călătorie spre sufletul nostru

Am ȋnceput o săptămȃnă plină cu ȋncărcătură emoțională, ,,o săptămȃnă a patimilor’’, care ne invită la introspecție și la evaluarea comportamentului și a atitudinii noastre. Această introspecție trebuie să fie sinceră și să aibă la bază dorința noastră de schimbare spre bine, de dezvoltare a valorilor morale și a unui sistem de credințe drept și corect. Sunt situații ȋn viață ȋn care fiecare dintre noi a avut nevoie de ajutor sau s-a aflat ȋntr-un impas și pentru a-și stăpȃni temerile și anxietățile a căutat sprijin ȋn divinitate.

Ne ajută să folosim acest timp pe care ȋl avem pentru a analiza ceea ce am făcut ȋn ultima perioadă, cum și dacă am procedat corespunzător. Indiferent de deciziile pe care le-am  luat, să ne gȃndim la consecințele celor implicați pentru a vedea ce impact au avut alegerile din viața noastră asupra oamenilor din jur.

De asemenea această perioadă trebuie să fie și o etapă care să ne trimită cu gȃndul la familie, la comunitate și la oamenii vulnerabili care au nevoie de ajutor. Dacă putem face o faptă bună care să ȋi ofere celuilalt liniște interioară, siguranță, ȋncredere, să nu ezităm pentru că personalitatea care ne definește este o oglindă a trăirii noastre. Să nu uităm că un comportament pozitiv pe care ȋl facem trebuie să devină un limbaj de exprimare pentru că va cȃntări mai mult ȋn fața celuilalt.

Gȃndurile noastre curate și pline de recunoștință se ȋndreaptă către toți oamenii: bunici, părinți și copii deopotrivă, căci odată cu terminarea acestei perioade nefaste ne punem speranța că ȋmpreună vom reuși să reconstruim ,,o lume mai bună’’.

 

Psiholog,

Mirela Manea

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =