Împreună pentru Ucraina

Au trecut aproape trei luni de când am început să primim refugiați din Ucraina. Unii au fost doar în trecere prin România, iar o parte au hotărât să rămână în România până la finalizarea războiului. Odată cu trecerea timpului, am realizat că refugiații nu au nevoie doar de hrană și îmbrăcăminte, ci au o foarte mare nevoie de consiliere. A devenit clar că pentru a îndruma copiii și ceilalți membrii ai familiei avem mare nevoie de cunoștințe de lucru pentru persoane care au suferit traume de război. Suntem foarte bucuroși că Trauma Support Ukraine – o cooperare între Trauma Company, Sounds of Change și Safe & Sound – ne va instrui pentru a putea sprijini și mai bine copiii refugiați în viitorul apropiat!

De asemenea, suntem mândri să anunțăm că vom fi instruiți în TeamUp. UNICEF Olanda, Save the Children și War Child și-au combinat experiența și expertiza în acest program care oferă sprijin psihosocial copiilor afectați de conflicte prin activități structurate de joc și mișcare. Într-o manieră ludică, copiii învață să se descurce cu emoțiile lor, capătă mai multă încredere și speranță pentru un viitor mai bun.

Vrem să îi mulțumim lui Anne van den Ouwelant, Birgit van Delft și Frank Velthuizen pentru angajamentul și încrederea acordată. Împreună putem oferi copiilor refugiați o îngrijire și o îndrumare și mai bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =