Excursie la Ferma Socială Bettine din Găgești

Ieșirea în natură, jocul și interacțiunea cu animalele au un rol esențial în dezvoltarea oricărui copil, cu atât mai mult în evoluția copiilor cu tulburări din spectrul autist.

De aceea, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului am organizat o ieșire la Ferma Socială Bettine din Găgești cu o parte din beneficiarii centrului pentru copii cu autism. Însoțiți de terapeuți, asistent social și voluntari, copiii erau curioși să vadă unde vor merge.

Aceștia au avut parte de o mare surpriză când au ajuns și au văzut animalele blânde și jucăușe. Putem afirma că ei au trăit clipe minunate și îndemnați parcă de micii ieduți, au lăsat temerile deoparte și au atins, au mângâiat aceste frumoase animale dornice de a oferi și primi iubire. De asemenea, copiii s-au bucurat să ia o gustare într-un mod diferit decât de obicei – în aer liber la o masă amenajată în afara fermei. Aceștia au putut respira aer curat și s-au bucurat de priveliștea minunată a naturii.

Timpul petrecut la ferma socială Bettine a fost o experiență benefică deoarece copiii au avut ocazia să exploreze natura și să o iubească mai mult, să interacționeze cu animalele și să capete mai multă încredere în ei înșiși. Mai mult decât atât, aceștia au avut ocazia să interacționeze cu alți copii și cu voluntarii asociației, iar experiența grupului a fost extrem de benefică pentru că ei avut ocazia să respecte un set de reguli (de exemplu cum să se comporte în mașină), să aștepte să coboare pe rând din microbuz, să își aștepte rândul să intre la capre etc.

Pe lângă terapia de grup, este esențială și terapia individuală a copiilor cu tulburări din spectrul autist pentru ca aceștia să continue să acumuleze deprinderi care să îi ajute să devină niște adulți independenți, integrați în societatea în care trăiesc.

Doriți să oferiți o șansă la o copilărie fericită alături de părinți pentru copiii cu autism? Puteți să donați pentru o oră de terapie sau pentru transportul beneficiarilor din alte localități. Astfel veți ajuta un copil cu autism să facă un pas mai departe, pe drumul lung și plin de provocări către recuperare! Mai multe ore de terapie dăruite înseamnă mai multe șanse la recuperare!

Cont: RO86 RNCB 0260 0030 8691 0001 deschis la BCR – Filiala Bârlad
Cod fiscal: 12586869

  

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 5 =