Eveniment Voluntari pentru Seniori

În data de 27 – 28 iulie am organizat evenimentul caritabil „Voluntari pentru Seniori”. Evenimentul are loc in Grădina Publică lângă fântâna arteziană unde puteti servi o brioșă, clătită sau un pahar de limonadă, toate facute de către voluntarii noștri.

Voluntarii sunt pentru noi una dintre cele mai prețioase resurse. În primul rând, pentru că aduc cu ei energie, entuziasm si încrederea că lumea se poate schimba în bine. În al doilea rând, pentru că sunt inteligenti, inovatori, muncitori si apropiați de copiii sau batrânii pe care organizația noastra îi susține.

Cel mai mare beneficiu însă, este puterea exemplului, acela al imprimării unei practici sociale sănătoase.

 

Banii strânși din donații vor fi utilizați pentru plata transportului voluntarilor care se deplasează la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova, cât și pentru achiziționarea de materiale necesare desfășurării activităților cu bătrânii.

Povestea noastră începe pe data de 25 Martie a anului 2017 când noi, 14 voluntari entuziasmați, am vizitat pentru prima data „Căminul de persoane vârstnice Tutova”. La început eram emoționați și nu știam la ce să ne așteptăm, având rețineri în deschiderea conversațiilor cu beneficiarii centrului, însă prin activitățile pe care le-am desfășurat de-a lungul timpului, am reușit să ne apropiem unii de ceilalți și să îi prețuim pe noii noștri prieteni de la căminul Tutova ca pe proprii bunici. Fie că jucam șah, table, împodobeam bradul, cântam colinde iarna sau făceam felicitări de Paște, bucuria, implicarea și deschiderea lor ne-au dat întotdeauna energie și motivația necesară să continuăm. Vizitele pe care le facem aduc o schimbare atât în viața lor anostă cât și în viața voluntarilor implicați în proiect. Este vorba despre 15-20 de oameni minunați, care ne așteaptă în fiecare săptămână cu brațele deschise să petreacă timp cu noi și să ne împărtășească experiențele și poveștile lor de viață .

Puteți deveni parte din poveste ajutând un voluntar să ajungă la Tutova, asigurând costurile de transport pe ruta Bârlad -Tutova! O mică donație ce va putea face o mare diferență în viața seniorilor noștri!

FII BUN DE CÂTE ORI SE POATE!…ȘI ÎNTOTDEAUNA SE POATE!

 

UPDATE: După prima zi a evenimentului nostru caritabil „Voluntari pentru seniori” am strâns suma de 673 lei cu ajutorul vostru.  Multumim tuturor pentru donații, multumim că v-ati oprit, ne-ați ascultat și ați servit din bunătățile pregatite de voluntarii noștri. Multumim ca nu sunteți indiferenți. Si noi, si bătrânii care asteaptă cu nerăbdare energia tinerilor suntem recunoscatori!

UPDATE: După cea de-a doua zi a evenimentului caritabil „Voluntari pentru seniori” am strâns suma de 540 lei. Mulțumim tuturor celor care au donat pentru proiectul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + one =