COMUNICAT DE PRESĂ Lumea noastră este și lumea lor – servicii terapeutice de recuperare pentru copii cu autism

Asociaţia Bună Ziua Copii din România implementează proiectul Lumea noastră este și lumea lor – servicii terapeutice de recuperare pentru copii cu autism, nr. contract 10021/27.06.2022, finanţat prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2022, domeniul social, în perioada 1 iulie – 1 noiembrie 2022.

Valoarea  totală a proiectului este de 35.450 lei.

Valoarea finanţării acordate de finanţator este de 24.999,34 lei.

Valoarea contribuţiei beneficiarului este 10.450,66 lei.

Activităţi principale

  1. Program terapeutic individual în care vor fi utilizate diferite tipuri de terapii pentru dezvoltarea ariilor afectate.
  2. Terapie de grup – „Ziua Jocului” cu scopul de ai pregăti pentru integrarea în colectivitate.
  3. Grupul de suport pentru părinți are ca scop construirea unei rețele de suport pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist în vederea depășirii dificultăților întâmpinate zi de zi.
  4. Acompanierea și sprijinirea părinților în vederea îndrumării lor pentru accesarea serviciilor specializate existente la nivelul județului / în țară.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a contribui la diminuarea inegalităților sociale si o viață sănătoasă facilitând accesul la servicii de recuperare pentru 20 de copiii cu tulburări din spectrul autist, din municipiul Bârlad și zonele rurale limitrofe, ajutându-i pentru a construi punți cu lumea din jur prin explorarea de procese terapeutice si aprofundarea relației părinte-copil. De asemenea va contribui la îmbunătățirea echilibrului emoțional a 20 de părinți/aparținători si dezvoltarea rețelei lor de suport social.

 

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Alina Ciortescu, manager proiect,  telefon 0787.438.786,  e-mail: [email protected] .

 

 

 

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Vaslui

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 18 =