Campania – Bârladul Citește Campanie pentru promovarea culturii


Asociația “Bună ziua, copii din România” in colaborare cu  Asociația “Un nou început în viată”, cu  Biblioteca Stoe Belloescu si cu  Primaria Municipiului Bârlad organizează “Biblioteca în aer liber” în perioada 8 iulie-3 septembrie .

De ce ne-am gândit la acest proiect?

A citi poate uneori să fie o provocare din cauza timpului liber limitat sau pentru că mulți dintre noi nu și-au creat acest obicei. Putem citi într-o cafenea, acasă sau la bibliotecă, dar niciuna dinre acestea nu se compară cu cititul în aer liber, înconjurați de natură și de liniște. Grădina Publică este o astfel de oază de liniște și natură, iar tot ce mai lipsește sunt cărțile.
Scopul proiectului este de a amenaja în Grădina Publică din Bârlad o bibliotecă în aer liber. Astfel, vizitatorii grădinii vor avea nu doar un spațiu unde pot să citească o carte, dar și cărți la dispoziție. Vizitatorii Grădinii Publice vor avea acces gratuit la spațiu și la cărțile din cadrul acestuia, putând la rândul lor să contribuie cu cărți la fondul de carte al bibliotecii în aer liber.
Ne dorim ca cei pasionați de lectură să aibă o arie cât mai largă de lecturi din care să poată alege.
Deschiderea oficială va fi pe data de 8 iulie, in Grădina Publică. În deschidere vor lua cuvântul câte un reprezentant al fiecarei asociații implicate, din partea Primariei Municipiului Barlad – pe domnul primar Dumitru Boroș si alti invitati surpriză, persoane care pot inspira publicul să citească.

În afara de lectură, publicul bârladean va mai putea participa în fiecare vineri și sambătă la ateliere creative, întreceri și concursuri, desene pe asfalt și multe alte suprize pregatite de organizatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =