Atelierul de EMOȚII (Empatie, Motivație, Omenie, Toleranță, Implicare, Incluziune)

Asociația Bună Ziua Copii din România va desfășura în următoarele 4 luni (septembrie – decembrie 2021) proiectul Atelierul de EMOȚII (Empatie, Motivație, Omenie, Toleranță, Implicare, Incluziune), PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI ȘI CONSILIULUI LOCAL BÂRLAD. Proiectul își propune să contribuie la diminuarea vulnerabilității în plan psiho-emoțional pentru 20 de copii aparținând diferitelor categorii de risc (copii cu CES, copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, copii proveniți din familii monoparentale, etc,), facilitând accesul la servicii de consiliere și ludoterapie, ajutându-i să construiască punți cu lumea din jur. De asemenea, va contribui la dezvoltarea rețelei de suport social pentru copii și familiile acestora.

 

Procesul de înțelegere și adaptare al copiilor la mediu este diferit în funcție de vârsta și de nivelul de dezvoltare, însă rolul principal îl are siguranța lor emoțională. Atunci când copilul se simte în siguranță ,în propria casă, la școală, în comunitate, el va încerca să cunoască lumea într-un mod creativ, își va gestiona cu ușurință energia, curiozitatea și nevoile sociale căutând soluții.

 

Ne dorim ca toți copiii să fie bine și puternici, să se bucure de viață, să se bucure de locul/ comunitatea în care trăiesc, să creeze relații cu persoanele din jur, să viseze și să-și împlinească visurile. Acest lucru nu este ușor și nici la îndemâna tuturor copiilor, cu precădere a copiilor aflați în situații de risc și a familiilor lor, fapt pentru care în cele mai multe cazuri acești copii ”sunt lăsați în urmă”, trăiesc traume emoționale              (stigmatizare, bullying, umilire),  sunt marginalizați,  resursele copiilor pentru procesul de învățare se reduc, existând riscul ca cele mai frecvente emoții trăite în relațiile interpersonale să fie cele de teamă, furie, frustrare, resentiment, vinovăție, rușine.

 

În cadrul proiectului, copiii vor participa la activități de joc și învățare pentru stimulare psiho-emoțională și  cognitivă, recunoașterea și gestionarea emoțiilor, în grupuri mici,  ghidați de speciaști ( psiholog, asistent social) și în compania voluntarilor asociației care vor participa la organizarea activităților ce se vor derula într-o atmosferă prietenoasă, veselă, ludică. Părinții copiilor vor primi sprijin și  consiliere pentru construirea relațiilor de susținere și apropiere in familie, consolidarea relației copil-părinte și vor fi informați cu privire la evoluția copilului.

 

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin email: Carmen Zaharia, Responsabil Marketing și PR,  e-mail: [email protected].

 

Despre Asociația Bună Ziua, Copii din România

Asociaţia „Bună Ziua, Copii din România” (BZRO)  este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată la Bârlad în 1999. Misiunea Bună Ziua, Copii din România este de a susține copiii, tinerii și familiile pentru a duce o viață demnă, în bunăstare. În cei 20 de ani de activitate a implementat proiecte și a furnizat servicii sociale pentru copii, tineri și familii în dificultate, a promovat și facilitat implicarea membrilor comunității în programe de voluntariat și a organizat evenimente de formare pentru personalul din domeniul social din instituții publice și organizații nonguvernamentale. Pentru mai multe informații, accesați https://www.bunaziuacopii.ro/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 20 =