Asociația „Bună Ziua Copii din România” aniversează 20 de ani de la înființare

Asociația „Bună Ziua Copii din România” (BZRO) a fost înființată pe 22 noiembrie 1999 din inițiativa unui grup de voluntari olandezi care au venit în România cu dorința de a ajuta copiii din centrele de plasament și instituțiile statului responsabile de îngrijirea și creșterea acestora.

Centrul de Plasament „Elena Farago” din Bârlad a fost locul de unde a început povestea organizației noastre care continuă și astăzi… pentru că în România, în Bârlad,  copiii, tinerii, familiile au nevoie  de susținere pentru a duce o viață demnă, în bunăstare.

În anul 1999 România avea 100.000 de copii abandonați în orfelinate și găsirea soluțiilor potrivite pentru problemele copiilor abandonați în instituții moștenite de România de la regimul comunist era o prioritate… De atunci, s-au produs schimbări semnificative ale condițiilor oferite de instituții.

În cei 20 de ani de activitate BZRO a căutat să fie prezentă și implicată acolo unde a fost nevoie… A început cu schimbarea condițiilor de îngrijire și educație a copiilor și tinerilor din centrele de plasament și a continuat cu copiii din familii în dificultate.

Diferența pe care BZRO făcut-o în viața copiilor și familiilor e dovada că putem și trebuie să schimbăm viața copiilor noștri, să contribuim la reducerea numărului copiilor invizibili, vulnerabili și expuși riscului de excluziune socială din cauza sărăciei, neglijenței, ignoranței, dezinteresului, indiferenței.

„Ce facem pentru noi moare cu noi… Ceea ce facem pentru alții, pentru lume, ramâne nemuritor…” (Albert Pine)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 11 =