10 pentru educatia

Doamna învățătoare Angela Turcu și dl. Cristian Strat, informatician român în Silicon Valley,  sunt personalitățile acestei săptămâni din cadrul campaniei ‘10 pentru educație’. Ceea ce au în comun cei doi sunt pasiunea pentru profesia aleasa și pentru lucrul bine făcut. Ce îi diferențiază sunt câțiva ani sau câteva generații care au trecut prin mâinile și sufletul doamnei învățătoare și distanța între locurile unde cei doi și-au găsit și împlinit menirea: Bârlad, Romania, respective, Silicon Valley, S.U.A.

Doamna Angela Turcu este o doamna învățătoare pentru care ieșirea la pensie nu a însemnat nici încetarea activității cu copiii și nici a iubirii față de aceștia; pentru că sunt în continuare copii care învață alfabetul și pe care doamna îi așteaptă după școală; acolo, acasă la  doamna, copii găsesc  prăjituri și multe  bunătăți dar mai ales multă căldură și răbdare în călătoria prin abecedar și cartea de aritmetică, alături de Doamna.

Domnul Cristian Strat, informatician recunoscut la nivel mondial, este un tânăr profesionist care a înțeles că fără educație nu poți realiza prea multe dar și că, atunci când ești hotărât și dedicat, poți face orice – ‘este în puterea ta să faci din anii aceștia (de școală) o experiența extraordinară, indiferent de unde ești!’.  Un tânăr, plecat nu de mult de pe băncile scolii, și-a găsit propriul drum și a mers până la capăt. D. Strat este un exemplu, care dincolo de cuvinte, vorbește de la sine.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =