1 an în sprijinul refugiaților din Ucraina

1 an de la declanșarea conflictului armat din Ucraina, eveniment care a zdruncinat realitatea în care trăiam până la acel moment. Ziua în care au ajuns la noi primii oameni care au fugit din calea războiului a reprezentat o nouă bornă în traseul Asociației „Bună Ziua Copii din România”, organizație care a trebuit să se reinventeze, să dea dovadă de multă reziliență, mai mult ca niciodată, și să-și găsească resursele pentru a găsi soluții pentru copiii și mamele din Ucraina care fug din calea unui război care nu e al lor, dar care le-a schimbat viața.
Oameni obișnuiți, parteneri, colaboratori, finanțatori, au contribuit cum au putut și ne-au sprijinit în încercarea noastră de a alina suferința copiilor și familiilor din țara vecină și au decis să se implice activ în a oferi suport celor care trec pragul organizației în căutare de adăpost.

De un an luptăm și noi dar cu „arme” diferite pentru a sprijini familiile de refugiați din Ucraina, prin acces la un mediu în care aceștia să fie și să se simtă în siguranță, prin servicii de suport social, emoțional și educațional care să contribuie la facilitarea tranzitului sau adaptarea la traiul într-o țară străină lor. E un „război”, greu de dus, cu suferința, trauma, dorul de rude și de casă, dar pe care sperăm să-l depășim împreună cu demnitate, înțelepciune și multă iubire pentru aproapele nostru.

#FONPC #CareInternational #Sera #CasaBetania #OMVPetrom #FDSC #ARC #UiPathFoundation #WarChild #BunaZiuakindereninRoemenië #BunăZiuaCopiidinRomânia #trauma #razboi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + eleven =